A designmarket.hu a weboldal kellemesebb felhasználása érdekében cookie-kat használ, amikor megnyitod az oldalt az "OK" gombra kattintva hozzájárulsz, hogy elfogadod használatukat. A cookie-król az adatvédelmi szabályzatunk ad részletesebb tájékoztatást. OK
Termékek Menü
   
Ön itt jár: > >

Elállás

ELÁLLÁSI VAGY VISSZASZOLGÁLTATÁSI GARANCIA

 

Elállási jog (a termék visszaküldésének joga, visszaküldési garancia)

A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet szerint a vásárló élhet elállási jogával. A megrendelő a szerződéstől 14 napon belül indokolás nélkül elállhat. A termék megrendelése esetén a termék átvételétől, a szerződéskötés napjától számítandó az elállási határidő. Elállási jogát a Vásárló a szerződés megkötésének és a termék megérkezése közötti időszakban is gyakorolhatja.

A termék átvételének napját elsősorban a termékhez mellékelt számlán (nyugtán) szereplő teljesítési időpont alapján tudjuk igazolni a Szolgáltató (eladó) felé. Előfordulhat, ezért figyeljünk arra, hogy a termék tényleges átvételének a napja későbbi, mint a számlán feltüntetett teljesítési időpont, ezért az elállásra rendelkezésre álló 14 napos időtartam akár néhány nappal meg is rövidülhet.

Elállás esetén az interneten keresztül megkötött szerződés a szerződéskötés napjára visszamenőleg kerül megszüntetésre, ezért olyan helyzetet kell teremteni, mintha a fogyasztó meg sem rendelte volna a terméket az online shopban. Ez azt is jelenti, hogy a Vásárló (fogyasztó) köteles a terméket saját költségén haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül visszajuttatni az eladó vagy az átvételre jogosult meghatalmazott személy részére, az eladó pedig köteles haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzéstől számított 14 napon belül napon belül a Vásárló (fogyasztó) által kifizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket (tehát pl.: a szállítási, csomagolási díjat is) visszatéríteni.

Fontos tudni ugyanakkor, hogy ha a terméket nem csak kipróbáltuk, hanem ezen felül is használtuk, akkor a termék ebből fakadó értékcsökkenésért felelősséggel tartozunk a vállalkozás felé.

Ha az elállási jog alapján visszaszállított áru nincs kifogástalan, újra eladható állapotban, akkor a megrendelő kártérítésre kötelezett, amennyiben az áru állapotának romlását, tönkremenését, vagy visszaadásának másmilyen ellehetetlenülését szándékosan vagy hanyagságból idézte elő.

Amennyiben elállási jogával kíván élni, az alábbi e-mailcímre vagy postai úton jutassa el egyértelmű elállási szándékot tartalmazó nyilatkozatát 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 2. melléklet szerint.

NYILATKOZATMINTA

Ha Ön emellett dönt, az elállás megérkezését e-mailen haladéktalanul visszaigazoljuk Önnek. Ön határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát.

 

Az adatkezelő elérhetősége:

e-mail:   order@designmarket.hu

telefon:   +36 70 369 2033

cím:   1112 Budapest, Kánai út 3/a.

 

Amennyiben a termékről felbontás során a kézbesítést végző személy (postai kézbesítő, futár) jelenlétében derül ki, hogy bizonyítottan sérült, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét, az értékesítés törlését azonnal biztosítjuk. Bármilyen nemű sérülést, tartalomhiányt a küldemény kézbesítése során az átadó-átvevő közötti tényállási jegyzőkönyvnek kell tartalmaznia! Utólagos tartalomhiányért, esetleg sérülésért felelősséget vállalni nem tudunk!

 

Visszatartás joga

A Szolgáltató mindaddig visszatarthatja az elállással érintett termék vételárát és a szállítási költséget, amíg a Vásárló (fogyasztó) vissza nem szolgáltatta részére a terméket, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte.