Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Elállás

ELÁLLÁSI VAGY VISSZASZOLGÁLTATÁSI GARANCIA

Elállási jog (a termék visszaküldésének joga, visszaküldési garancia)

A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet szerint a vásárló élhet elállási jogával. A megrendelő a szerződéstől 14 napon belül indokolás nélkül elállhat. A termék megrendelése esetén a termék átvételétől, a szerződéskötés napjától számítandó az elállási határidő. Elállási jogát a Vásárló a szerződés megkötésének és a termék megérkezése közötti időszakban is gyakorolhatja.

A termék átvételének napját elsősorban a termékhez mellékelt számlán (nyugtán) szereplő teljesítési időpont alapján tudjuk igazolni a Szolgáltató (eladó) felé. Előfordulhat, ezért figyeljünk arra, hogy a termék tényleges átvételének a napja későbbi, mint a számlán feltüntetett teljesítési időpont, ezért az elállásra rendelkezésre álló 14 napos időtartam akár néhány nappal meg is rövidülhet.

Elállás esetén az interneten keresztül megkötött szerződés a szerződéskötés napjára visszamenőleg kerül megszüntetésre, ezért olyan helyzetet kell teremteni, mintha a fogyasztó meg sem rendelte volna a terméket az online shopban. Ez azt is jelenti, hogy a Vásárló (fogyasztó) köteles a terméket saját költségén haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül visszajuttatni az eladó vagy az átvételre jogosult meghatalmazott személy részére, az eladó pedig köteles haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzéstől számított 14 napon belül napon belül a Vásárló (fogyasztó) által kifizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket (tehát pl.: a szállítási, csomagolási díjat is) visszatéríteni.

Fontos tudni ugyanakkor, hogy ha a terméket nem csak kipróbáltuk, hanem ezen felül is használtuk, akkor a termék ebből fakadó értékcsökkenésért felelősséggel tartozunk a vállalkozás felé.

Ha az elállási jog alapján visszaszállított áru nincs kifogástalan, újra eladható állapotban, akkor a megrendelő kártérítésre kötelezett, amennyiben az áru állapotának romlását, tönkremenését, vagy visszaadásának másmilyen ellehetetlenülését szándékosan vagy hanyagságból idézte elő.

Amennyiben elállási jogával kíván élni, töltse ki a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 2. melléklet szerinti online űrlapunkat.

Ha Ön emellett dönt, az elállás megérkezését e-mailen haladéktalanul visszaigazoljuk Önnek. Ön határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát.

Amennyiben a termékről felbontás során a kézbesítést végző személy (postai kézbesítő, futár) jelenlétében derül ki, hogy bizonyítottan sérült, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét, az értékesítés törlését azonnal biztosítjuk. Bármilyen nemű sérülést, tartalomhiányt a küldemény kézbesítése során az átadó-átvevő közötti tényállási jegyzőkönyvnek kell tartalmaznia! Utólagos tartalomhiányért, esetleg sérülésért felelősséget vállalni nem tudunk!

Visszatartás joga

A Szolgáltató mindaddig visszatarthatja az elállással érintett termék vételárát és a szállítási költséget, amíg a Vásárló (fogyasztó) vissza nem szolgáltatta részére a terméket, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte.

Építkezel, felújítasz?

Építkezel, felújítasz?
 

Tudjuk, hogy már így is túl sok időd és energiád emésztette fel az építkezés. Lépj velünk kapcsolatba, és mi személyesen segítünk megtalálni a projektedhesz legmefelelőbb termékeket, melyekben biztosan nem fogsz csalódni!

Kattints ide és elmondjuk hogyan

Belsőépítész - lakberendező
- kivitelező vagy?

Megrendelőidnek a legjobb szolgáltatást szeretnéd nyújtani. Kevés időt szeretnél feleslegesen eltölteni a projekthez leginkább illő termékek megtalálásával. Mellényúlni végképp nem szeretnél.

Kattints ide, van számodra egy ajánlatunk