Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fedezd fel az ötletes edényszárítók előnyeit!

KÁDÁR ANDRÁS
Fedezd fel az ötletes edényszárítók előnyeit! Egy rendezett konyha képébe nehezen tudunk beilleszteni bármilyen edénycsepegtetőt. Ronda és nehezen használható edényszárítók helyett mutatunk pár ötletes és szép megoldást.

Az edényszárító és a rendezett konyha kapcsolata

Kinek ne élne az emlékezetében néhány edényszárító, melyek olykor roskadoznak az edényektől, csúnya tálca van alattuk, ami csupa vízkő már a lecsöpögött víztől és üresen pedig a legkevésbé sem mondhatók szépnek?
Ugye Te is fel tudod idézni, hogy mi volt a legrondább edénycsepegtető amit valaha láttál? 

A mostani edénycsepegtetőd amit használsz vajon különb a fentieknél, vagy csak megszoktad már a látványát? Szeretnél szebb és praktikusabb megoldást? Nézzük végig, hogy mik a lényeges szempontok, és a Designmarket kínálatában található edényszárítók milyen hasznos funkciókkal rendelkeznek.

Az ideális konyhapult látványa

Az a helyzet, hogy sem a lakberendezési magazinokban, sem pedig a világhálón fellelhető szebbnél szebb konyhákat ábrázoló fotókon nem fogsz sűrűn találkozni edénycsepegtetőkkel. Ez ugyanis az első konyhai kiegészítő amit a fotósok eltávolítanak a fotóról a tökéletes látvány érdekében. Kicsit igazságtalan, hiszen a valóságban ezekre nap mint nap szükség van, ha használja az ember a konyháját. A konyhapult viszont akkor szép ha nincs rajta ilyesmi. A való életben azonban ez a letisztult látvány megvalósítható úgy is, hogy praktikus edényszárítód van, amit valóba használsz is. Hogyan?

Két alapvető megoldás létezik: Az egyik az, hogy a mosogatómedence alján elhelyezhető edénycsepegtetőt használsz. Erre létezik több, kifejezetten erre kifejlesztett megoldás is. A másik megoldást ötletes, innovatív edénycsepegtetők nyújtják, amelyeket úgy fejlesztettek ki, hogy használat után el lehessen őket rakni a megszáradt edényekkel együtt. 

Mosogatómedence aljára helyezhető edénycsepegtetők

Az ötlet lényege az, hogy magukat az edényeket a mosogatómedence aljába helyezett, erre a méretre speciálisan kifejlesztett edénycsepegtetőbe állítod. Ez több szempontból is praktikus, ugyanis egyrészről nem foglal el a pultból sok helyet maga a csepegtető rész, másrészt meglehetősen nagy mennyiségű edényt is el tudsz így helyezni szárítás céljából, ugyanis a mosogatómedence fala megtámasztja azokat, nem kell tartani tőle, hogy leborulnak. Ami a lecsepegő vizet illeti, a legjobb helyre kerül, egyből el is folyik a mosogatóban.

A mosogatómedence aljába helyezhető csepegtetőkből létezik több típus is, ami remekül oldja meg a feladatot.

Mosogatómedence aljára helyezhető gumi edényszárító matrac

Az UMBRA Sling Plate edénycsepegtető gumi lap egyszerű, mégis nagyszerű megoldás. Könnyen elhelyezhető a mosogató medence aljába, ahol bordázott, speciális formájú felülete segít megtámasztani a tányérokat. Amikor megszáradtak az edények, ezt is el tudod rakni, hiszen nagyon kis helyen is elfér. Kétféle méretben kapható: Az előbb említett, nagyobb verzió kistestvére, a Sling Plate SM csepegtető gumi a legkisebb mosogatókhoz is remekül passzol.

 A többféle színben is kapható UMBRA Sinking Dish edényszárító egy merev acél drótokból készült medencébe süllyeszthető edénycsepegtető, kis evőeszköz tartóval a sarkán. Anyaga porfestett acél ami rendkívül jól ellenáll a korróziónak. A peremén és a talpain szilikon bevonatot kapott, mely védi a mosogatómedencét a karcoktól, és magát az edénycsepegtetőt is megóvja az esetleges sérülésektől.

Umbra Sinking mini edényszárító ami kis helyen is elfér

Kistestvére a Sinking mini csepegtető egy igazán apró, de annál hasznosabb kiegészítő a pici konyhákban vagy akár kempingezéskor, esetleg lakóautó konyhájában.

Umbra Sinking multifunkciós edénycsepegtető, mely a mosogatómedence fölött van elhelyezve

Az Umbra Sinking Multifunkciós edényszárító kihúzható teleszkópos karokkal rendelkezik, melyeknek köszönhetően feltámaszthatjuk a pult peremére is. Így ugyan áldozunk az esztétika oltárán, de egy picit kényelmesebb lesz a mosogatással járó munka a konyhában. 

Pultra helyezhető összehajtható edényszárítók | Na de mi lesz a lecsepegő vízzel?

Amennyiben nincs hely a mosogató medencében az edények szárítására, választhatunk pultra helyezhető edényszárítót. Ezekből se szeri se száma a piacon kapható megoldásoknak. Ezeket első sorban a mosogatómedence csepegtető része fölé tervezték, így nem igazán tudjuk őket a pultra rakni, a lecsepegő víz nem mehet oda.

Gyakran előfordul, hogy ilyenkor különféle tálcák kerülnek alájuk, ami valljuk meg, se nem szép se nem jó megoldás. A gond ott van velük, hogy a lecsepegő vizet felfogják, de az csak nagyon sokára párolog el. Órák alatt. A visszamaradó vízkő pedig néhány mosogatást követően meglehetősen csúnya látványt fog nyújtani, ami nem igazán mutat jól a tiszta edények alatt. Mi a megoldás?

Az UMBRA kifejlesztett egy speciális mikroszálas anyagot ami a rácsepegő vizet magába szívja, így speciális szálai azt az anyag felszínére vezetik és gyorsan elpárologtatják. Mire az edények szárazak, az edénycsepegtető is az. El tudod rakni azt edényekkel együtt.

Az Umbra Udry összehajtható edénycsepegtető négy színben és két méretben érhető el. A kisebb verzió az Umbra Udry Mini edényszárító, ami a pici konyhák nagy barátja, míg az UMBRA XDry edényszárító ötvözi a klasszikus fém, pultra állítható edénycsepegtetők előnyeit a mikroszálas anyag előnyeivel. Itt tálca helyett egy matracot kell a lecsepegő edények alá rakni, amit együtt el lehet rakni ha megszáradtak a tányérok.

Pultra helyezhető edényszárítók | Nincs tálca. Na de akkor hová vezeti a vizet?

Ezek a típusú edényszárítók szinte mindenki számára ismertek. Egy műanyag, speciálisan kialakított rekeszben tudjuk az edényeket elhelyezni. A lecsepegő víz a rekeszben folyik. 
Az egyszerűbb verzióknál (mi ilyet nem árulunk) itt összegyűlik és sok sok óra múltán elpárolog. Az UMBRA tervezői tudják, hogy ez nem jó megoldás, mivel a víz sokáig pang, és csak több óra alatt tud elpárologni, furcsa színű vízköves szennyeződést hagyva maga után.

A minőségi rekeszes edénycsepegtetőkből a víz ki van vezetve, azáltal nem jöhet létre pangó víz. Ezek a kivezetők úgy vannak kialakítva, hogy a víz vissza tudjon folyni a mosogatóba, ugyanis kis mértékben túl vannak nyújtva az csepegtető oldalán.

Webáruházunkban a kiemelkedő ár érték arányú, négyféle színben kapható TUB Edénycsepegtető méltán örvend nagy népszerűségnek. A Tub edényszárító elhelyezhető a mosogatómedencében is, akár csak az Umbra Basin csepegtető

Az edénycsepegtetőink zászlóshajója az Umbra Holster rozsdamentes acél edényszárító egyik legnagyobb darabszámban eladott termékünk. Nem véletlenül. 

A Holster igen esztétikus megjelenésű. Igényes, magas minőségű műanyag alkatrészei, okos kialakítása mind mind olyan elemek melyek széles körű variálhatóságot nyújtanak. Ezek a gondos tervezés eredményei. 
A Holster nem csak egy edénycsepegtető, de kapható még hozzá designban illő sure lock rögzítésű szivacs és mosogatókefe tartó valamint a mosogatómedence belső oldalára rögzíthető evőeszköz szárító is.

Kérdésed van? Keress minket és segítünk a választásban!

Webáruházunkban széles edényszárító választékban melyek között biztosan találsz olyat amilyet keresel. Válassz még ma, vagy keress meg minket elérhetőségeink valamelyikén, szívesen segítünk!

 

 

 

 

Építkezel, felújítasz?

Építkezel, felújítasz?
 

Tudjuk, hogy már így is túl sok időd és energiád emésztette fel az építkezés. Lépj velünk kapcsolatba, és mi személyesen segítünk megtalálni a projektedhesz legmefelelőbb termékeket, melyekben biztosan nem fogsz csalódni!

Kattints ide és elmondjuk hogyan

Belsőépítész - lakberendező
- kivitelező vagy?

Megrendelőidnek a legjobb szolgáltatást szeretnéd nyújtani. Kevés időt szeretnél feleslegesen eltölteni a projekthez leginkább illő termékek megtalálásával. Mellényúlni végképp nem szeretnél.

Kattints ide, van számodra egy ajánlatunk