Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Környezettudatos kávéfogyasztás | A stílusos kávés termosz bögre előnyei

KÁDÁR ANDRÁS
Környezettudatos kávéfogyasztás | A stílusos kávés termosz bögre előnyei Az eldobható kávés poharak praktikusak, hiszen jó belőlük inni. Ugyanakkor Te is tudod, hogy ha nem a szelektív hulladékgyűjtőbe kerülnek, nem hasznosítják újra őket. Van egy sokkal jobb megoldás ha a kávédat út közben szeretnéd elfogyasztani!

A stílus és a környezettudatosság jegyében

Az újrahasznosítható termékek bár kétségtelenül egy fokkal jobb megoldást jelentenek, mint eldobható társaik, két problémát mégis felvet használatuk a környezettudatossággal kapcsolatban. Az első az, hogy általában eldobják őket, így sosem kerülnek újrahasznosításra. A második pedig az, hogy a gyártásuk és az újrahasznosításuk is rengeteg káros anyagot termel. Mindezt pusztán azért, hogy a pultnál vagy a kávégépből kikért italod meg tudd inni.

Kétségtelenül rengeteg előnyt jelent, ha egy utcai kávézóban a pulttól való távozás után egyből folytathatjuk is utunkat, de ez rengeteg káros anyagot termel. A jó megoldás az, ha újra felhasználható, elmosható csészéből fogyasztjuk el a kávénkat, hiszen így nem termelünk szemetet és a csésze legyártásával járó környezeti terhelés is lényegesen kisebb  köszönhetően annak, hogy több ezer eldobható poharat tud helyettesíteni.

Mi viszont sietünk és nem tehetjük meg, hogy magunkkal visszük a kávés poharat, amiből ráadásul menet közben ki is lötyögne az ital.

Ennek a problémának a megoldására születtek meg a kávés termosz bögrék. A cél az volt, hogy egy olyan terméket tervezzenek a gyártók, melyek formája hasonló a kávés poharakhoz, kényelmesen tudjuk tartani őket, jó belőlük közvetlenül inni menet közben. Mindemellett lezárhatók és ami a legfontosabb: Újra fel lehet őket használni.

Így egyesíthető az eldobható poharak nyújtotta kényelem - amihez rohanó világunkban már teljesen hozzászoktunk - a klasszikus kerámia vagy üveg kávés poharak csekély környezeti terhelésével.

A kávés termosz bögrék típusai

Az újra használható, zárható fedelű termékek közül két alap típust különböztetünk meg. Az utazó bögréket és a termosz bögréket. Előbbiek könnyűek és ellenállóbb kialakításúak, míg utóbbiak kiemelkedő hőszigetelő tulajdonsággal rendelkeznek.

Utazó bögre

Az egyik legrégebben piacon levő márka a hordozható és újra felhasználható kávés poharak piacán a Frank Green. Az Ausztrál márka büszkén vallja, hogy termékeihez a mai napig minden alkatrészt Ausztráliában fejlesztenek és gyártanak. Itt is hasznosítják őket újra, amikor a termékek élettartama a végéhez ért vagy annyira megsérültek, hogy már nem lehet őket használni. A Frank Green gyár igyekszik minimalizálni a környezeti terhelést, mely az alkatrészek szállításából adódna.

Frank Green original cup utazó bögre kézben tartva, fa asztalon.

Az egyik legelső termék az utazó bögrék piacén piacon az Original Cup volt. Ez egy hordozható kávés bögre, mely a Frank Green első és mára klasszikussá vált terméke.

Ez egy könnyű, Tritánból készült pohár, mely két rétegű fallal rendelkezik és a díjnyertes Frank Green nyomógombos kupakkal rendelkezik, ami tökéletesen cseppmentes zárást biztosít. A pohár belső rétege a már említett Tritán, ami egy átlátszó, könnyen tisztítható műanyag.

Frank Green Original cup fehér színű tritán utazó bögrében capuccinot tart egy női kéz.

A Tritán arról híres, hogy teljesen BPA és minden nemű káros anyagtól mentes, így még a legforróbb ital fogyasztásakor sem jelent egészségügyi kockázatot használata. A bögre külső fala egy színezett műanyag, amely ellenáll a külső behatásoknak és kényelmes fogást biztosít. További előny, hogy falának enyhe hőszigetelő tulajdonsága is van, így a forró ital nem égeti meg a kezed, ugyanakkor az ital egy kis idő múlva kihűl benne, így hamar eléri a fogyasztható hőmérsékletet.

A Frank Green original cup 0,230l-es és 0.340l méretiben érhető el. A cél az, hogy a kis méretű capuccino vagy rövid kávé méretétől egészen a hosszú kávéig vagy üdítőig bezárólag megoldást nyújtson a sorozat.

Termosz bögre

A termosz bögrék kifejezetten jól hőszigetelő hordozható poharak, melyek szintén tökéletesen záró fedéllel rendelkeznek, melyek ergonomikus kialakításuk révén lehetővé teszik forró italok biztonságos kortyolhatóságát. Dupla rétegű rozsdamentes acél faluk van, miközben az egyes rétegek között vákuum található, így a külső és a belső a fal között nincs hőátadás. A betöltött forró ital mellett is szobahőmérsékletű marad a bögre külső fala. 

Frank Green kávés temrosz bögre feltöltése tejhabbal

Ezekben a termékekben az ital hosszan megőrzi eredeti hőmérsékletét, így akár órák múlva is melegen vagy akár jegesen fogyaszthatók. Mert igen, a fagylalt és a jeges italok, például jeges kávé, frappé, jégkása, smoothie vagy milkshake sem olvadnak fel benne hosszú órákon át. A hideg gyümölcslevek és üdítők is hidegek maradnak benne, miközben magaddal tudod vinni őket és nap közben még a legforróbb nyári napon is jól esik őket hidegen elfogyasztani.

Stílusos termosz bögréket a Frank Green márka Ceramic Cup néven árulja. A Ceramic szó a rozsdamentes acél falon kialakított vékony kerámia bevonatra utal. Ez a vékony belső kerámia filmréteg, mely a klasszikus kerámia poharak előnyeit nyújtja a tökéletesen semleges íz tekintetében. A Ceramic Cup termosz bögrék 0,175l, 0,295l, és 0,475l-es méretben érhetők el, igazodva az egyéni kávéfogyasztási preferenciákhoz.

A Frank Green Ceramic sorozat nagyobb tagjai a 0,595l-es és 1l-es modellek teljesen hasonló kialakításúak így hőszigetelő tulajdonságaikban és okos kupak kialakításukban is teljesen megegyeznek kisebb társaikkal, de azokat már a termoszok közé soroljuk.

A kávés termosz bögrék másik nagy ásza a stílusos és környezettudatos, palack formájú termoszairól és design kulacsairól ismert olasz gyártó a 24Bottles. A 24Bottles Travel Tumbler nevű termosz bögréje 18/8-as, élelmiszeripari minőségű, dupla rétegű, vákuum hőszigetelésű rozsdamentes acél fala nyújt garanciát a tökéletesen semleges ízre és hőtartásra. 

24Bottles trevel tumbler termosz bögrék fekete arany színben egymás mellett.

A 24Bottles Travel Tumbler 0,35l-es és 0,6l-es méretekben érhető el. Sip&Go kupakja tökéletesen cseppmentesen zár, nagyon egyszerűen használható, ergonomikus kialakítású így nagyon jó élményt nyújt használata.

24bottles travel tumbler kávés termosz bögréből egy férfi iszik miközben asztalon ír

Tökéletes útitárs az autóban is

Kilötyögésmentes használat

Az egyesült államokban nagy kultusza van a kávés utazó bögréknek. Teljesen bevett szokás, hogy mind otthonról, mind pedig a gyorséttermi "drive in"-ből már eleve termosz bögrében viszik magukkal a forró italt az autósok. Az utazó bögrék és termosz bögrék tökéletesen illenek az autók italtartóiba, fedelük biztosan zár, így megakadályozza, hogy zötykölődés közben kilötyögjön az ital.

Az ital nem hűl ki és nem forrósodik fel

Kiváló hőszigetelő tulajdonságuk révén a termosz bögrékben télen a forró italok hosszan megőrzik meleg hőmérsékletüket, így órák múlva is jól esik egy korty amikor beülünk az autóba a hideg környezetből.

Nyáron fordított a helyzet, egy korty hűsítő jeges ital az ami felüdít a forró napokon beülve a gépjárművünkbe.

Mivel a dupla falú termosz bögrék hőszigetelő képessége kiemelkedő, télen a fagyosra hűlt autóban is meleg marad az ital, nyáron a kemence forróságú utastérben pedig elkerülhető hogy a folyadék felmelegedjen.

Az autód színéhez illeszkedik

A stílusos termosz bögrék több tucat színvariánsban érhetők el. Válassz az autód színéhez illőt és nyűgözd le a környezeted. Nincs menőbb dolog mint egy, az autód színéhez tökéletesen illő kiegészítőből inni az autódba.

Figyelj a biztonságra

Az utazó bögréket és termosz bögréket kizárólag akkor használd amikor nem vezetsz! Vezetés közben ugyanúgy tilos enni és inni mint mobiltelefont használni!

A kávé és üdítőfogyasztás jövője

Napjainkban már a saját bőrünkön is érezzük, hogy a környezettudatosság nem úri hóbort, hanem létszükség az emberiség számára. Mindeközben egyre többet utazunk, és utazás közben is szeretnénk évezni a forró és hideg italok nyújtotta melengető vagy éppen kellemes hűsítő hatást, út közben is. Az utazó bögrék és termosz bögrék tökéletes megoldást nyújtanak, mindamellett, hogy szépek, stílusosak és élvezetes a használatuk.

Szerezz be egyet most!

Tökéletes útitárs

A kávés termoszok tökéletes útitársak a rohanó hétköznapokon. Biztonságos a használatuk, kilötyögésbiztos használatuk a tömegközlekedési eszközökön és az autóban egyaránt jó szolgálatot tesznek.

Tökéletes ajándék

Stílusos kiegészítő, mely ajándékba is remek! Több tucat színben elérhetők, így biztosan megtalálod a megfelelő ajándékot. Igazán különleges és okos kiegészítők, melyek mindamellett, hogy stílusosak, környezettudatos gondolkodásra vallanak. A tökéletes ajándék aktív életet élő barátod, ismerősöd, kedvesed vagy rokonod számára.

 

 

Építkezel, felújítasz?

Építkezel, felújítasz?
 

Tudjuk, hogy már így is túl sok időd és energiád emésztette fel az építkezés. Lépj velünk kapcsolatba, és mi személyesen segítünk megtalálni a projektedhesz legmefelelőbb termékeket, melyekben biztosan nem fogsz csalódni!

Kattints ide és elmondjuk hogyan

Belsőépítész - lakberendező
- kivitelező vagy?

Megrendelőidnek a legjobb szolgáltatást szeretnéd nyújtani. Kevés időt szeretnél feleslegesen eltölteni a projekthez leginkább illő termékek megtalálásával. Mellényúlni végképp nem szeretnél.

Kattints ide, van számodra egy ajánlatunk