Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelveink értelmében.

függönyök & ablak sötétítők

Fényáteresztő, sötétítő vagy egyszerűen szemnek kellemes dekoráció? Bemutatjuk a legszebb design függönyöket!

Az alábbi gyönyörű, stílusos függönyök között minden helyiségbe megtalálod a tökéletes megoldást, akár sötétítés, akár lakberendezési célból keresed. A kiváló minőség, kellemes színek és minták garantáltan feldobják otthonodat és mindennapjaidat.

Öltöztesd ablakaidat és lakásodat különleges, egyedi függönyök segítségével!

Rendezés:

TWILIGHT bézs 132x213cm-es szintetikus műszál sötétítő függöny

Rendelhető
Várható szállítás: 2023. április 24.
29.990 Ft

TWILIGHT szürke 132x213cm-es szintetikus műszál sötétítő függöny

Rendelhető
Várható szállítás: 2023. április 24.
29.990 Ft

TWILIGHT bézs 132x160cm-es szintetikus műszál sötétítő függöny

Rendelhető
Várható szállítás: 2023. április 24.
25.990 Ft

TWILIGHT szürke 132x160cm-es szintetikus műszál sötétítő függöny

Rendelhető
Várható szállítás: 2023. április 24.
25.990 Ft

TWILIGHT bézs 132x241cm-es szintetikus műszál sötétítő függöny

Előrendelhető
Várható szállítás: 2023. május 15.
33.990 Ft

SHEERA 2DB-OS fehér 213x132cm-es szintetikus műszál pliszé függöny

Előrendelhető
Várható szállítás: 2023. május 15.
19.990 Ft

SHEERA 2DB-OS fehér 244x132cm-es szintetikus műszál pliszé függöny

Előrendelhető
Várható szállítás: 2023. május 15.
21.990 Ft

Modern függöny megoldások: hogyan válassz?

Az ablakot a függönnyel öltöztetheted, ezáltal pedig a teret is. A függönyök a dekorációs célok mellett konkrét funkciókat is ellátnak, a különböző célokhoz és az eltérő helyiségekbe pedig más és más típusú függöny lesz megfelelő. De hogyan válaszd ki a tökéletes megoldást? 

Az alábbi szempontokat figyelembe véve máris könnyebbé válhat a tervezés:

  1. Az első lépés a méretvétel: fontos, hogy tudd, mekkora anyagra van szükséged. Egy túl nagy függönyön még lehet segíteni, de egy túl kicsi vagy rövid darab olyan hatást kelthet, mintha véletlenül összement volna a mosásban, ráadásul a funkcióját sem biztos, hogy be tudja tölteni.
  2. Érdemes az ablak szélességének közel duplájával számolni a függöny esetében a redőzöttség miatt. A kívánt hatástól függően fontos lehet, hogy a két oldalról behúzott függönyök megfelelően sötétítsenek és ne csak kifeszítve érjék el egymást.
  3. Függöny segítségével optikailag növelheted vagy csökkentheted az ablak látszólagos méretét. Keskeny ablak esetében a függönynek az ablak mellett két oldalt érdemes lelógnia, a nagy ablak pedig a klasszikus, középen összeérő és két oldalt kikötve függönyökkel kisebbnek látszik. A földig érő függöny magasíthatja a szobát, a minél szélesebb megoldás pedig növelheti a teret.
  4. Hasonló a helyzet a mintákkal: kisméretű ablakra ne válassz nagy mintákkal díszített függönyt és fordítva. Ha pedig szorosan ráncolt felfüggesztéssel tervezel, szintén nem érdemes túl bonyolult mintát választani, hiszen a redők között az el fog veszni. 
  5. Ne felejtsd el, hogy a színes, mintás fényáteresztő függönyök a szoba színeit is meg fogják változtatni.

A különböző függöny típusok

Fényáteresztő függöny

A fényáteresztő függöny elsősorban dekorációs célt szolgál, valamint megakadályozza, hogy kívülről belássanak a helyiségbe. A színes megoldások a szoba színeit is megváltoztathatják, így sokféle hatás érhető el velük. Az északi fekvésű szobákat például egy meleg színű függönnyel barátságosabbá teheted, míg a hideg színek a napos helyiségekben fognak jobban mutatni. Egy vidám, színes fényáteresztő függönyből jó gyerekszoba függöny válhat, míg egy letisztultabb megoldásból elegáns nappali függöny vagy konyhai függöny varázsolható.

Sötétítő függöny

A sötétítő függönyök és ablak sötétítők elsődleges funkciója, hogy behúzva kizárják a fényt. Emiatt elsősorban hálószoba függöny formájában szoktunk találkozni vele a nyugodt alvás érdekében, gyakran fényáteresztő függönnyel kombinálva. Fontos, hogy a sötétítő függöny az ablaknál valamivel magasabban helyezkedjen el, szélesebb legyen az ablaknál és földig érő, a padlóra szinte ráomló, hogy se oldalt, se alul vagy felül ne szűrődjön be fény a helyiségbe.

A sötétítő függöny általában vastagabb és ezáltal súlyosabb anyagot is jelent, így nem mindegy, milyen karnisra kerül fel. Redőny vagy zsalu esetében bár nincs szükség a sötétítő függönyre, dekorációs célból továbbra is rendelkezésre állhat.

Lapfüggöny

Lapfüggönyből vékonyabb, fényáteresztő és vastagabb, sötétítő megoldásokat egyaránt találni. Kényelmesen használható, modern függönyök, amik térelválasztó függönyként is nagyszerűen működnek, és akár ajtókat is helyettesíthetnek például egy gardrób esetében.

Elegáns design függönyök

Webshopunkban számos gyönyörű, kiváló minőségű, letisztult függöny és ablak sötétítő közül válogathatsz, melyekben egyesül a funkció a dekorációs célokkal. Akár sötétítő függönyt, akár fényáteresztő megoldást keresel, minden helyiségbe megtalálhatod a tökéletes darabot.

Díszítsd ablakaidat és otthonodat te is a legszebb design függönyökkel!

Az oldal tetejére