Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelveink értelmében.

BPA mentes műanyag & tritán kulacsok

Mi jobb van annál, mint amikor a kulacsod nemcsak designos és ergonomikus kialakítású, de azt is pontosan látod, mennyi folyadék van még benne? Szerintünk például az, amikor a mondott kulacs még újrahasznosítható is és nem tartalmaz az egészségre káros kioldódó anyagokat sem.

Az alábbi BPA mentes műanyagból és tritánból készült kulacsokat rengetegszer használhatod újra, strapabíró falukból pedig még forró italok beletöltése esetén sem oldódnak ki vegyi anyagok. Ezek a könnyű, cseppmentesen záródó kulacsok hosszú időn át stílusos társaid lesznek utazás vagy edzés közben.

Váltsd ki te is az egyszer használatos műanyag palackokat BPA mentes kulacsok vásárlásával!

Rendezés:

Original Bottle Neon Green zöld 740ml-es Tritán kulacs óriás szívószáltartó kupakkal

Utolsó 2 db raktáron
Várható szállítás: 2023. június 07.
9.990 Ft 8.490 Ft

Original Bottle Neon Orange narancs 740ml-es Tritán kulacs óriás szívószáltartó kupakkal

Utolsó 1 db raktáron
Várható szállítás: 2023. június 07.
9.990 Ft 8.990 Ft

Mi az a BPA és miért érdemes kerülni?

A BPA, becsületes nevén Biszfenol A egy nagyon gyakori vegyi anyag a mindennapi életünkben: a polikarbonát műanyagok valamint az epoxigyanta  legfőbb alkotóeleme, így az okostelefonoktól kezdve az autóalkatrészeken át a PVC műanyagokig, csomagolókig és orvosi eszközökig a leghétköznapibb és a legspeciálisabb tárgyakban egyaránt megtalálható. Az élet lehet, hogy túl rövid, viszont jelentős százaléka le nem bomló BPA műanyagból készül.

A műanyag általába vett környezetterhelő hatása mellett a BPA-ra egészségügyi szempontból is figyelmet kell fordítani. A legfőbb probléma ezzel az anyaggal, hogy folyamatosan oldódik ki az ezt tartalmazó termékekből, ami egy gépalkatrész esetében még nem feltétlenül okoz közvetlen bajt, egy palack, kulacs vagy ételtartó doboz esetében viszont annál inkább igényli az odafigyelést. A szervezetbe kerülő nagyobb mennyiségű BPA ugyanis az ösztrogén hormonhoz hasonló szerkezete miatt megzavarja a hormonháztartást, negatív hatással van többek között a keringésre, idegrendszerre, fejlődési és reprodukciós folyamatokra. A BPA-ból készült műanyag termékek egy idő után elgyengülnek, aminek következtében még könnyebben oldódik ki belőlük a BPA. Ezt az elhasználódási folyamatot pedig csak gyorsítják az olyan körülmények, mint a bennük tárolt olajos vagy savas anyagok, a fagyasztás vagy a melegítés.

Ebből az következik, hogy bár a BPA-t teljesen kikerülni nem lehet, legalább az étkezéshez többször újra felhasznált tárgyak esetében érdemes BPA mentes alternatívát keresni.

BPA mentes és tritán kulacsok

Az ember gyakran szeretné, hogy az utazáshoz vagy edzéshez használt kulacsa átlátszó legyen, hiszen így mindig pontosan láthatja, mennyi folyadék van még benne. Az üvegből készült kulacsok ugyanakkor óhatatlanul is törékenyebbek, és pont a kocsiba vagy az edzőtáskába nem szívesen dobjuk be őket.

A webshopunkban összegyűjtött átlátszó kulacsok BPA mentes műanyagból és szintén BPA mentes tritánból készültek, hogy biztonsággal használhasd újra és újra, vízzel, gyümölcslével, szénsavas üdítőkkel és forró italokkal egyaránt, anélkül, hogy az italodba oldódó káros anyagoktól kéne tartanod. Mindemellett strapabíró, ergonomikus kialakítású és újrahasznosítható kulacsok, amikre nyugodtan lecserélheted az egyszer használatos műanyag palackokat, így a környezetvédelemhez is hozzájárulhatsz

Gondolj te is a környezetre és saját egészségedre, ha igazán szuper átlátszó kulacsra vagy sportkulacsra vágysz, válogass BPA mentes darabjaink közül!

Az oldal tetejére