Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelveink értelmében.

függönyök & függönykarnisok

Keret az ablaknak, keret az egész helyiségnek: egy jól megválasztott függönnyel az egész szoba hangulatát átalakíthatod. Fedezd fel a legjobb megoldásokat!

Az alábbi kínálatban kiváló minőségű, elegáns design függönyök és függönykarnisok közül válogathatsz, melyek segítségével a sötétítés, térelválasztás és a helyiség dekorálása is egy csapásra megoldható.

Dobd fel otthonod hangulatát és díszítsd ablakaidat a legmodernebb és legstílusosabb módon!

Rendezés:

CAPPA ezüst 180-360cm-es acél állítható teleszkópos függönykarnis

Utolsó 2 db raktáron
Várható szállítás: 2023. február 09.
14.900 Ft
(1)

BLOK gunmetal 183-365cm-es acél állítható teleszkópos karnis

Rendelhető
Várható szállítás: 2023. március 01.
21.990 Ft

CAPPA sárgaréz 90-165cm-es acél állítható teleszkópos függönykarnis

Utolsó 1 db raktáron
Várható szállítás: 2023. február 09.
17.990 Ft

CAPPA ezüst-ezüst 300-450cm-es acél állítható teleszkópos függönykarnis

Előrendelhető
Várható szállítás: 2023. március 22.
25.990 Ft

CAPPA ezüst függönykarika szett függöny csiptetővel

Raktáron
Várható szállítás: 2023. február 09.
6.900 Ft

ORBA matt fekete 180-360cm-es acél állítható teleszkópos függönykarnis

Utolsó 1 db raktáron
Várható szállítás: 2023. február 09.
21.990 Ft

CAPPA ezüst-ezüst 90-165cm-es acél állítható teleszkópos függönykarnis

Rendelhető
Várható szállítás: 2023. március 01.
17.990 Ft
(1)

A tökéletes függöny és függönykarnis kiválasztása

Elérkezett az idő az ablakok befüggönyzésére? Manapság már számos gyönyörű függöny és karnis megoldás közül választhatsz, épp ezért a bőség zavarában nem mindig könnyű megtenni az első lépéseket. Szerencsére néhány alapvető kérdés tisztázása után máris tudni fogod, hogy merre indulj el a keresgélésben.

Az első és legfontosabb teendőd a függöny leendő céljának meghatározása. Ez lehet a kintről való belátás akadályozása, sötétítés, térelválasztás vagy épp dekorálás. Mindegyik célhoz más jellegű anyagra és karnisra lesz szükség, különösen akkor, ha kétféle megoldást kombinálnál.

  • Belátás akadályozása: ha a sötétítés nem cél, de a magánélet biztosítása annál inkább, függöny tekintetében a fényáteresztő megoldás a legideálisabb választás. Ezzel napközben a természetes fény továbbra is bejut a helyiségbe, ugyanakkor kívülről senki sem fog belátni. A könnyű anyaghoz karnis tekintetében a sínes megoldások egyszerű és nagyszerű választások.
  • Sötétítés: elsősorban hálószobákban, a nyugodt alváshoz fontos a sötétítés, illetve jól jöhet olyan helyiségekbe is, ahol sötétedés után felkapcsolt lámpa mellett sem szeretnénk ha valaki esetleg belátna a helyiségbe. Vastag, kifejezetten sötétítő célú függöny választásával könnyen megoldható, ehhez érdemes strapabíróbb karnist választani, pédául a klasszikus rúd kialakítást. 
  • Térelválasztás: modern lapfüggönyt vagy állítható magasságú, fúrás nélküli függönyrúd rendszert nemcsak az ablakba szerelhetsz, de térelválasztóként, vagy akár ajtó helyettesítőjeként is remekül használhatsz.
  • Dekoráció: a funkciók mellett minden függöny hozzájárul valamilyen formában a berendezés egységességéhez, így fontos, hogy a helyiség színeivel, stílusával harmonizáló darabot válassz. Egy fényáteresztő, színes függöny a szoba színeit is megváltoztatja, így egy meleg színű darabbal például szépen feldobhatod az északi fekvésű szobák hangulatát, míg egy hosszában csíkos függönnyel magasabbnak láttathatod a teret. A fényáteresztő és sötétítő megoldások kombinálásával is szuper hatást érhetsz el, ebben az esetben viszont figyelj, hogy dupla karnist válassz.

Ha a függöny célja megvan, akkor a következő lépés a megfelelő méret kiválasztása és a karnis pozicionálása. Az ablakhoz képest a választott karnisnak legalább 15-30cm-rel kell szélesebbnek lennie mindkét irányba, hogy a függöny kihúzva ne takarja el az ablakot. Érdemes állítható méretű, teleszkópos megoldást vásárolni, így nem kell attól tartanod, hogy a karnis esetleg mégsem lesz jó méretű. 

Keskeny ablak esetében a függönykarnis mindenképp legyen szélesebb, hogy a függöny az ablak mellett két oldalt kellő távolságban tudjon lelógni. A hosszú, földi érő függöny és a magasabbra helyezett vagy plafonra szerelt függönysín és karnis a szobát is magasabbnak mutatja, a széles megoldások pedig a teret is növelik. Sötétítők esetében pedig az is fontos, hogy a függönykarnis az ablaknál magasabban helyezkedjen el, az anyag pedig a földig lelógjon, hogy se alul, se fent ne szűrődhessen be zavaró fény.

A kívánt lakberendezési hatást is vedd figyelembe ne csak a színek, de a formák tekintetében is: a sínes típusú karnisok beleolvadnak a környezetbe és a hangsúly teljes egészében a függöny anyagra kerül, míg a rúd megoldásokból különböző színű, anyagú és díszítésű darabokkal is kísérletezhetsz, és akár egészen impozáns hatást is elérhetsz.

Webshopunkban számos gyönyörű, kiváló minőségű függöny és karnis közül válogathatsz, melyekben egyesül a funkció a dekorációs célokkal. A prémium anyaghasználat és az egyedileg ellenőrzött minőségű függönyrudak hosszú időn át eldeformálódás nélkül fogják megtartani függönyeidet. A különleges, modern megjelenésű függönyök segítségével pedig nemcsak hasznos tárgyakra, de egyúttal szerethető lakberendezési kiegészítőkre is szert teszel.

Díszítsd ablakaidat és otthonodat te is a legszebb design függönyökkel és függönyrudakkal!

Az oldal tetejére