Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelveink értelmében.

függönykarnisok & függönyrudak

Az ördög a részletekben rejlik: bemutatjuk a legszebb függönykarnisokat!

Egy jól megválasztott rúdkarnis nem csupán az ablaknak, de az egész helyiségnek keretet ad. Az alábbi kiváló minőségű függönykarnisok között szimpla, dupla, állítható hosszúságú és fúrás nélküli darabokból, valamint térelválasztóként is használható rendszerek közül válogathatsz. 

Találd meg az igényeidhez és stílusodhoz legjobban passzoló megoldást, ékesítsd otthonod modern design karnisokkal!

Rendezés:

CAPPA ezüst-ezüst 300-450cm-es acél állítható teleszkópos dupla függönykarnis

Utolsó 1 db raktáron
Várható szállítás: 2022. december 12.
29.990 Ft

CAPPA sárgaréz 300-450cm-es acél állítható teleszkópos dupla függönykarnis

Utolsó 1 db raktáron
Várható szállítás: 2022. december 12.
29.990 Ft

CAPPA sárgaréz 90-165cm-es acél állítható teleszkópos dupla függönykarnis

Utolsó 2 db raktáron
Várható szállítás: 2022. december 12.
21.990 Ft

BLOK gunmetal 183-365cm-es acél állítható teleszkópos karnis

Utolsó 2 db raktáron
Várható szállítás: 2022. december 12.
21.990 Ft

TWILIGHT matt ezüst 120-220cm-es acél állítható teleszkópos függönykarnis

Utolsó 2 db raktáron
Várható szállítás: 2022. december 12.
17.990 Ft
(1)

CAPPA sárgaréz 165-300cm-es acél állítható teleszkópos függönykarnis

Utolsó 2 db raktáron
Várható szállítás: 2022. december 12.
21.990 Ft

CAPPA szálcsiszolt fekete 300-450cm-es acél állítható teleszkópos függönykarnis

Utolsó 2 db raktáron
Várható szállítás: 2022. december 12.
25.990 Ft

CAPPA ezüst-ezüst 300-450cm-es acél állítható teleszkópos függönykarnis

Utolsó 1 db raktáron
Várható szállítás: 2022. december 12.
25.990 Ft

Melyik függönykarnist keresed?

Az ablakot a függönnyel öltöztetheted, ezáltal pedig a teret is: ahhoz, hogy ezt megtehesd, szükséged lesz egy megfelelő karnisra, ami passzol mind a saját, mind a függöny támasztotta igényekhez. De hogyan válaszd ki a tökéletes megoldást?

Az alábbi szempontokat figyelembe véve máris könnyebbé válhat a tervezés:

  1. A választott karnis rúdnak legalább 15-30 cm-rel szélesebbnek kell lennie az ablaknál mindkét irányba, hogy a függöny kihúzott állapotában ne takarja el az ablakot és ne csökkentse nap közben a beérkező természetes fény mennyiségét.
  2. A könnyebb függönyöket mennyezetre szerelt függönysínre érdemes rögzíteni. Ha sötétítő és fényáteresztő függönyöket kombinálsz, akkor kifejezetten dupla sínre lesz szükség.
  3. Vedd figyelembe a leendő függöny tervezett vastagságát, mivel ez befolyásolja, milyen síntávolságú karnisra van szükség. A vastag, összehúzott anyagok nagyobb helyet foglalnak és a rögzítés könnyen összeakadhat.
  4. Súlyosabb függönyök esetében érdemes a strapabíróbb rúdkarnist választani.
  5. Hosszú rudaknál több tartóra lesz szükség, a helyiség tervezésekor ezt is érdemes figyelembe venni.
  6. Függöny segítségével optikailag növelheted vagy csökkentheted az ablak látszólagos méretét, ebben pedig a karnis elhelyezkedése is a segítségedre lesz. Keskeny ablak esetében a függönykarnis legyen szélesebb, hogy a függöny az ablak mellett két oldalt kellő távolságban tudjon lelógni. A hosszú, földi érő függöny és a magasabbra helyezett vagy plafonra szerelt függönysín és karnis a szobát is magasabbnak mutatja, a széles megoldások pedig a teret is növelik

Függönysín

Ez a fajta mennyezeti karnis elterjedt megoldás, ami szuperül illik modern otthonokba. Egyszerű kivitelezésű és használatú, akár rejtett karnis is kialakítható belőle álmennyezet esetén. Sínkarnis esetében a hangsúly egyértelműen magán a függönyön lesz a helyiségben, a plafon karnis inkább a környezetbe olvad, nem befolyásolja a berendezés hangulatát. 

Rúdkarnis

A rúdkarnis az egyik legismertebb típus, nagyszerűen használható súlyosabb függönyök esetében is. Rúdból, konzolból, végzáróból és tartó karikákból áll ez a függesztési rendszer. A sínkarnishoz képest határozottabb, impozánsabb megjelenésű, a különböző színeknek, anyagoknak (fém vagy fa karnis) és a díszes végzáróknak köszönhetően ez a fajta karnis kiveszi a részét a helyiség berendezésének összhatásában, akár semleges, akár kontrasztos megoldást választasz. Egy sárgaréz vagy nikkel rúdkarnis segítségével akkor is modern, elegáns hatás érhető el, ha csak egy egyszerű fényáteresztő függöny kap rajta helyet.

Önfeszítő karnis

Az önfeszítő karnist két fal közé vagy az ablakkeretbe erősítheted be, előnye, hogy nem igényel fúrást. Hátránya, hogy így a függöny értelemszerűen nem tud szélesebb lenni az ablaknál, ezért a térnövelő optikai hatás kevésbé érvényesül. 

Teleszkópos karnis

A teleszkópos karnis nagy előnye, hogy hossza állítható, így nem kell túl sokat aggódnod az ablakok méricskélésén. Önfeszítő és klasszikus rúdkarnisok esetében is elérhető ez a fajta kialakítás, ami nagyban megkönnyíti a tervezést.

Modern design karnisok

Webshopunkban számos gyönyörű, kiváló minőségű függönykarnis és függönysín közül válogathatsz, melyekben egyesül a funkció a dekorációs célokkal. A prémium anyaghasználat és az egyedileg ellenőrzött minőségű függönyrudak hosszú időn át eldeformálódás nélkül fogják megtartani függönyeidet. A különleges, modern formaterveknek és az egyedi rúdfüggöny végzáróknak köszönhetően pedig nemcsak hasznos tárgyakra, de egyúttal szerethető lakberendezési kiegészítőkre is szert teszel.

Díszítsd ablakaidat és otthonodat te is a legszebb design függönyrudakkal és függönysínekkel!

Az oldal tetejére