Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelveink értelmében.

borkiöntő kancsók & dekantálók

Emeld a legmagasabb szintre a borfogyasztást a legkiválóbb minőségű borkiöntő kancsók és dekantálók segítségével!

A modern vonalvezetésű, ötletes és funkcionális, prémium dekantáló kancsók kialakításuknak hála egyszerre szűrik a bort és gyorsítják fel a szellőztetését, hogy valódi zamatában élvezhesd azt. Amellett, hogy ezek a stílusos eszközök az asztalt is ékesítik, minőségük is hosszú-hosszú évekre garantált.

Vásárolj professzionális borkiöntő kancsót és dekantálót, nyűgözd le vacsora vendégeidet és add át magad a borok legmagasabb fokú élvezetének!

Rendezés:

DELTA átlátszó dekantáló acél kiöntővel

Raktáron
Várható szállítás: 2023. április 04.
35.790 Ft

ALPHA átlátszó 1l-es üveg bor dekantáló karaf

Raktáron
Várható szállítás: 2023. április 04.
39.790 Ft 33.820 Ft

Design bor dekantáló és borkiöntő kancsók

Te is imádod a szép borokat és szeretnéd megadni a módját fogyasztásuknak? Ahhoz, hogy a borokat legcsodásabb zamatukban élvezhesd, elengedhetetlen, hogy prémium minőségű eszközök segítségével tárold és szolgáld fel őket. Ezen eszközök egyike a dekantáló, aminek segítségével a borok a legszebb arcukat mutatják feléd.

A dekantálás áttöltést jelent, elsősorban a palackból a dekantáló karafba, ahonnan pedig a pohárból kerül, később pedig vissza a palackba. A dekantáló üveg amellett, hogy hasznos eszköz, az elegáns formatervezéseknek hála az asztalnak is különleges, modern kiegészítője, aminek látványa egészen új szintre emeli az élményt.

Manapság már művészi kivitelezésű, szinte szobrokra emlékeztető dekanter megoldások közül válogathatsz, fontos azonban, hogy a forma ne menjen a funkció és a minőség rovására.

Miért és mikor lehet szükség dekantálásra?

A dekantálás két célt szolgál: az ital üledéktől való megszabadítása, valamint a szellőztetés.

Az idősebb vörösborok - például bordeux-i vagy portói borok - esetében idővel üledék, más néven szediment képződik a borban, ilyen esetben siet segítségünkre a dekantáló kancsó. Szervírozás előtt lassan és óvatosan töltjük át a bort a palackból a dekantáló üvegbe, úgy, hogy az üledék a palackban maradjon. A bort ezután a dekanterből szervírozzuk, így nem kerül a poharakba üledék, és nyugodtan élvezhetjük a borok valódi aromáját.

Szellőztetésről akkor beszélünk, amikor az adott bor ízének és aromájának jót tesz, ha szervírozás előtt több oxigénhez jut: a lassú áttöltés során a borba kerülő oxigén mintegy kinyitja a zárkózottabb italok ízét. A dekantálás sokat segíthet testes, csersavas borok esetében, mint például a cabernet sauvignon vagy a syrah. A dekantálás egységesebb, kerekebb érzetű ízt és illatot eredményez.

Bár a dekantálásról elsősorban a vörösborokra gondolunk, a folyamat ugyanígy jót tehet idősebb fehérboroknak is. Sőt, azok számára is hasznos eszköz lehet egy dekantáló, akik nem kedvelik a fiatal pezsgőkben még erősebben jelen lévő buborékok intenzitását, és szívesen lágyítanák azt. Minden borkedvelő számára érdemes kísérletezni a különböző borok dekantálásával, és megtalálni a személyes preferenciáit.

Webshopunkban a legkiválóbb, prémium minőségű dekantálók és borkiöntő kancsók közül válogathatsz, melyek méltó eszközei a szép borok rajongóinak, és hosszú-hosszú éveken át fogják hibátlanul végezni feladatukat. A modern hatású, szűrővel ellátott üveg és acél dekantáló karafok gyönyörű kiegészítői bármelyik vacsoraasztalnak.

Emeld új szintre a borfogyasztás élményét, lepd meg magad vagy ismerőseidet exkluzív borkiöntő kancsóval!

Az oldal tetejére